
Urządzenia i Akcesoria
Lahmacun (Türkische Pizza)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten400 g
-
Wasser lauwarm220 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Salz2 ½ TL
-
Petersilie abgezupft10 Stängel
-
rote Peperoni entkernt, in Stücken1
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebeln halbiert70 g
-
Tomaten in Stücken50 g
-
Hähnchenbrustfilet in Würfeln (2 cm), angefroren300 g
-
Olivenöl60 g
-
Paprikamark70 g
-
Tomatenmark70 g
-
Paprika rosenscharf1 TL
-
Oregano, getrocknet1 TL
-
Kreuzkümmel, gemahlen½ TL
-
Pfeffer4 Prisen
-
Griechischer Joghurt (10% Fett)200 g
-
Limettensaft1 TL
-
Salatgurke in Würfeln (5 mm)200 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
688 kcal /
2884 kJ
Białko
32 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
84 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ESSEN & TRINKEN 1/2018
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy