![Veggie-Mantı Veggie-Mantı](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a54547fa-915a-4de9-8455-95021a8dcb19/Derivates/5ff55683-cfcb-4067-8d38-1537648ecf5a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mantı-Teig
- 250 g Mehl
- 1 TL Salz
- 1 Ei
- 100 g Wasser
Joghurtsauce
- 3 Stängel Minze, abgezupft
- 2 Stängel Dill, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Joghurt, 3,5% Fett
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
Füllung und Fertigstellung
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 120 g Feta
- 1 Eigelb
- Öl zum Einfetten
- Mehl zum Bemehlen
- 500 g Wasser
- 50 g Butter
- 40 g Biber Salçası (Paprikamark)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2037 kJ / 487 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2 godz.
Piroschki mit Möhren-Füllung
4h 10 min
Teigtäschchen mit Zucchini und Geflügelhackfleisch (饺子)
1 godz. 10 min
Nudelsäckchen mit Joghurtsauce - Mantı
1 godz. 45 min
Poğaça - türkische Teigtaschen
2 Std. 40 Min
Tschebureki
1 godz. 20 min
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2 godz.
St. Petersburg - Joschiki
2 godz. 55 min
Gefüllte Blinis
55 min
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 godz. 45 min
Gözleme mit Feta
1h
Kreppel
1h