Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mantı-Teig
- 250 g Mehl
- 1 TL Salz
- 1 Ei
- 100 g Wasser
Joghurtsauce
- 3 Stängel Minze, abgezupft
- 2 Stängel Dill, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Joghurt, 3,5% Fett
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
Füllung und Fertigstellung
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 120 g Feta
- 1 Eigelb
- Öl zum Einfetten
- Mehl zum Bemehlen
- 500 g Wasser
- 50 g Butter
- 40 g Biber Salçası (Paprikamark)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2037 kJ / 487 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piroschki mit Möhren-Füllung
4 godz. 10 min
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2h
Nudelsäckchen mit Joghurtsauce - Mantı
1 godz. 45 min
Teigtäschchen mit Zucchini und Geflügelhackfleisch (饺子)
1hod. 10min
St. Petersburg - Joschiki
2 Std. 55 Min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2h
Khachapuri - georgische Käse-Ei-Brote
2h
Gefüllte Blinis
55min
Tschebureki
1 godz. 20 min
Gözleme mit Feta
1 godz.
Kreppel
1 godz.
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 godz. 45 min