Pide mit Tomaten, Bergkäse und Mozzarella

Pide mit Tomaten, Bergkäse und Mozzarella

4.7 457 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stück

Składniki

Pideteig
  • Milch
    100 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    1 TL
  • Joghurt, 3,5% Fett
    150 g
  • Ei
    1
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Olivenöl
    110 g
  • Salz
    1 TL
  • Backpulver
    1 Pck.
Belag
  • Bergkäse in Stücken
    100 g
  • Mozzarella in Stücken
    375 g
  • passierte Tomaten aus der Dose
    150 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Olivenöl
    10 g
  • Tomaten festfleischig (ca. 100 g), in sehr dünnen Scheiben (ca. 2 mm)
    2 - 3
  • Salami in sehr dünnen Scheiben
    100 g
  • Milch
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 23 g
Kalorie 2618 kJ / 625 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...