Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Koriander, abgezupft
- 10 g Blattpetersilie, abgezupft
- 75 g Zwiebeln, halbiert
- 500 g Rinderhackfleisch, auseinandergezupft
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Salz und etwas mehr für den Joghurt
- ½ TL Piment, gemahlen
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr für den Joghurt
- 1 Prise Safranfäden
- 1 EL Milch, heiß
- 200 g Naturjoghurt
- 2 TL Olivenöl zum Bepinseln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1134 kJ / 271 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Türkische Pizza - Lahmacun
1h 10 min
Frauenschenkel-Köfte - Kadınbudu Köfte
50min
Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi
50min
Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası
35 Min
Auberginenschiffchen mit Hackfleisch - Karnıyarık
1h
Butterreis mit Fadennudeln - Şehriyeli Pirinç Pilavı
50min
Weinblätter mit Rinderhack und Zitronensauce - Limon Soslu Etli Sarma
2sa
Tatar-Köfte mit Granatapfel-Dip - Çiğ Köfte ve Narekşili Sos
35 Min
Börek vom Backblech - Tepsi Böreği
1h
Fruchtig-scharfe Gemüse-Salsa - Antep Ezmesi
1h 15min
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1h
Poca (türkische Hörnchen)
2 Std. 10 Min