Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le coulis de framboises
- 150 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- 3 - 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 400 g de framboises surgelées
Le riz au lait
- 600 g de lait entier
- 100 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 50 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 9619 kJ / 2298 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 290 g
- Tłuszcz
- 106 g
- Błonnik
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse
2h
Poires duchesse
12h 25 min
Pannacotta noix de cajou, coulis de framboises
2h 30min
Pannacotta au yaourt de lait de chèvre et coulis de framboise
3sa 20 dk
Glace au litchi, coulis de framboise
6h 20min
Crème vanille aux fruits exotiques
2h 15min
Crème fouettée au coulis de fruits rouges
15 Min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30min
Pannacotta légère à la noix de coco, coulis de fruits rouges
2 godz. 10 min
Pannacotta aux myrtilles
4h 30min
Crème renversée au caramel
4h 50min
Pannacotta à la vanille et coulis de mangue
3h 30min