Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 2 Eier
- 60 g Zucker
- 2 EL Wasser
- 40 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
Creme und Fertigstellung
- 100 g Wasser
- 80 g Zucker
- 20 g Speisestärke
- 2 Mandarinen, frisch, unbehandelt, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) fein abgeschält, Mandarinen gepellt, Mandarinenstücke, halbiert und zur Seite gestellt
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
-
Orangenlikör (z.B. Cointreau) zum Beträufeln
lub Mandarinensaft zum Beträufeln - 30 g weiße Schokolade zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1596 kJ / 381 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honigmousse
3 Std. 45 Min
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1 Std.
Joghurt-Limetten-Mousse mit Mohn
2 godz. 25 min
Marinierte Beeren mit Schmand-Sahne
3 Std.
Schoko-Pfirsich-Dessert
30 Min
Gratinierte Kirschen
30 Min
Kokosmousse
40 Min
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1 Std.
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3 Std. 30 Min
Orangenquark
1h 15min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1h 15min
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45 Min