Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Johannisbeeren
-
40
g Gelierzucker 1:1
lub 40 g Zucker - 40 g Baisergebäck
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 680 kJ / 162 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Birnen im Weißweinsud
35 min
Kirsch-Krokant-Eistorte mit Schokosplittern
6h
Gebackenes Eis unter der Baiserhaube
1 godz. 40 min
Heidelbeer-Baiser-Quark
15 min
Flammkuchen mit Aprikosen, Serranoschinken und Rucola
1h 10 min
Ahorn-Pecannuss-Eis
12 Std. 30 Min
Südsee-Eis
10 Min
Marzipanapfel mit Vanilleschaum
1 Std. 35 Min
Apfel-Trifle mit Zimt-Crunch
3 godz. 25 min
Walnuss-Krokant
1 Std. 30 Min
Crème-brûlée-Äpfel
45 min
Kirsch-Bananen-Crumble
55 Min