Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 4 Blatt Gelatine
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 g Mohn
- 60 g Limettensaft
- 500 g Joghurt, 3,5% Fett
- 75 g Zucker
- 1 Mango, reif, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 930 kJ / 222 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honigmousse
3u. 45min
Johannisbeermousse
2 godz. 25 min
Pistazien-Pudding
2 Std. 40 Min
Mango-Kokos-Mousse
4 godz. 35 min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3 Std.
Mandarinen-Trifle
2h 30min
Joghurt-Panna Cotta (zuckerfrei)
2h 20min
Avocado-Frischkäse-Mousse mit Limette
15 min
Zitronencreme
10 godz.
Mini-Birnen-Käsekuchen im Glas
1h 20min
Apfel-Trifle mit Zimt-Crunch
3 Std. 25 Min
Mango-Joghurt-Mousse
4h 40min