Urządzenia i Akcesoria
Quarkmousse mit Früchten der Saison
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Erythrit80 g
-
fettreduzierte Sahnealternative (z. B. Rama Cremefine zum Schlagen)250 g
-
Magerquark350 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)20 g
-
Zitronensaft15 g
-
Beeren, gemischt, frisch180 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
844 kJ /
201 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2019
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Himbeersauce
10 min
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45 min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2 godz.
Gedämpfter Apfel mit Vanillejoghurt
45 min
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1 godz.
Früchtequark für alle
10 min
Zitronen-Quark-Creme
40 min
Erdbeer-Quark-Dessert
15 min
Mango-Quarkspeise
10 min
Beeren-Quark-Creme (zuckerfrei)
15 min
Stracciatella-Quark
15 min
Leichte Blaubeer-Joghurt-Creme
10 min