![Gebackenes Eis unter der Baiserhaube Gebackenes Eis unter der Baiserhaube](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B4717EC4-5424-46A6-9913-CABBE6C4575D/Derivates/68693562-e5d2-4948-889a-9d851ddec2e7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- Butter zum Einfetten
- 3 Eier
- 75 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 80 g Mehl
- 20 g Kakao
- 1 EL Milch
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 175 g Zucker
- 4 Eiweiß, zimmerwarm
- 1 TL Zitronensaft
- 6 Kugeln Vanilleeis (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1603 kJ / 383 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Macarons mit weißer Himbeer-Ganache
2 godz. 30 min
Gratinierte Mandelcrêpes
1 godz. 45 min
Tropic Colada
15min
Eispralinen
18 Std.
Orangen-Sahne-Eis mit Safran
13 godz.
Kirsch-Baiser-Tarte
2hod. 15min
Kleine Sünde
1 Std. 30 Min
Eton Mess
4h 20min
Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott
2 Std. 10 Min
Liebesgedicht
5 godz. 30 min
Zitronen-Dessert mit Baiser
50 min
Stracciatella-Eis
11 Std.