Urządzenia i Akcesoria
Gebackenes Eis unter der Baiserhaube
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portionen
Składniki
Biskuit
-
Butter zum Einfetten
-
Eier3
-
Zucker75 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Mehl80 g
-
Kakao20 g
-
Milch1 EL
-
Salz1 Prise
Belag und Fertigstellung
-
Zucker175 g
-
Eiweiß zimmerwarm4
-
Zitronensaft1 TL
-
Vanilleeis (siehe Tipp)6 Kugeln
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
1603 kJ /
383 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Limetten-Daiquiri-Eistorte
6 godz. 30 min
Eton Mess
4 godz. 20 min
Baiserbäume
3 godz. 20 min
Erdbeer-Limetten-Tarte
5 godz.
Himbeer-Ziegenkäse-Charlotte
3 godz. 40 min
Erdbeer-Flockentörtchen
3 godz. 30 min
Eisgugelhupfe mit Baiser und Johannisbeeren
2 godz. 25 min
Milchreis-Eis mit Mandellikör und Erdbeeren
7 godz. 45 min
Weißer Nougat
49 godz.
Brownie-Sahne-Torte mit gesalzener Karamellsauce
2 godz. 40 min
Cranberry-Holunder-Punsch
30 min
Karamell-Cheesecake
7 godz. 15 min