Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g blanched almonds
- 30 g unsalted butter, softened
- 40 g caster sugar
- ½ tsp natural almond extract
- 2 eggs
- 2 sheets puff pastry (25 cm square sheets - see Tips)
- 400 g canned apricot halves, drained (approx. 260 g after draining - see Tips)
- 20 g flaked almonds
- 50 g smooth apricot jam, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1634.8 kJ / 389.2 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 277.7 mg
Alternatywne przepisy
Almond shortbread biscuits
2h 10min
Bee sting cake
6u. 50min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Caramel, date and walnut bundt
1 Std. 15 Min
Apple crumble meringue slice
2h 45min
Pineapple passionfruit tart
4h 30min
Apple fritters
1 Std.
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Brown sugar kumara cake
1 Std. 25 Min
Almond and pear tart
40min
Lemon delicious
1 godz. 5 min
Caribbean carrot cake
2h 10min