![Pineapple passionfruit tart Pineapple passionfruit tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b33f551b-8c58-4f82-8c97-ca115102888f/Derivates/2725ea86-2749-4e75-8bdc-afe196ccc533.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pineapple jam
- 500 g fresh pineapple flesh (approx. 1 pineapple), cut into pieces (4 cm - see Tips)
- 100 g brown sugar
- 40 g white rum (optional)
- 40 g fresh passionfruit pulp (approx. 2 passionfruit - see Tips)
Pastry
- 1 egg
- 50 g white sugar
- 120 g unsalted butter, cut into pieces
- 220 g plain flour, plus extra for dusting
Passionfruit custard filling
- 200 g pouring (whipping) cream
- 2 eggs
- 1 egg yolk
- 30 - 40 g caster sugar
- 20 g lemon juice
- 100 g fresh passionfruit pulp (approx. 5 passionfruit)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1903 kJ / 453.1 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 50.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almond addiction
1 Std.
Mushroom tart
50 Min
Chilli oil
25 Min
Festive fruit cake
30 godz. 55 min
L&P cheesecake
4h
Prawn and mushroom crepes
50 Min
Beer and chilli peanut clusters
1h 25min
Apple shortcake
1h 50min
$250 chocolate chunk cookies
2h 30min
Classic lemon tart
3hod. 10min
Sticky date pudding
1h 30min
Buttermilk scones
35 min