![Bignè con crema chantilly e frutti rossi Bignè con crema chantilly e frutti rossi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2200bda0-ae70-4e6b-95b9-7a126bc38e1f/Derivates/e0f43314-72ae-4e10-823c-278ec0e15a5b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema chantilly
- 130 g di zucchero
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
Terminare la preparazione
- 500 g di frutti rossi misti freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 545 kJ / 130 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12 godz. 20 min
Mini éclair ai lamponi
3h
Éclair alla crema di lamponi e pistacchi
12h
Dessert di Capodanno alla melagrana
1 Std.
Bignè con crema al pistacchio
3h
Torta brownie con crema ai pistacchi e glassa al cioccolato
25h 20min
Cigni alla crema diplomatica
2 Std.
Bignè al cioccolato
3h
Cestini di crema e frutta
3h
Crema chantilly
35 min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 Min
Bignè con crema pasticcera
3h