Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema chantilly
- 130 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- 500 g di frutti rossi misti freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 545 kJ / 130 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannoli al nocciolato
20min
Crema pasticcera
15 min
Bignè con frutti canditi
6h 30min
Cigni alla crema diplomatica
2 Std.
Cannoli alla crema Chantilly
1 godz. 5 min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20min
Millefoglie
5h
Cestini di crema e frutta
3h
Crema chantilly
35 min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Bignè al cioccolato
3h
Bignè con crema pasticcera
3h