![Gnocco fritto modenese Gnocco fritto modenese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/29D9EE17-CCAC-4526-8688-DB2F32B617D3/Derivates/e58b41dd-4e2e-451b-97f7-1ad5789fba08.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 500 g di farina tipo 0
- 60 g di strutto
- 2 cucchiaini di bicarbonato di sodio
- 10 g di sale
- 250 g di acqua minerale frizzante
Terminare la preparazione
- strutto q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3745 kJ / 895 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 95.2 g
- Tłuszcz
- 50.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di patate
1h 30min
Piadina romagnola
15 min
Freakshake con bomboloni alla crema Bimby®
1h
Krapfen ripieni alla confettura di albicocche
2h 30min
Focaccia con i fiocchi (di Erica Liverani)
4h 5min
Croissant francese
5h 20min
Tartellette alla frutta fresca
7u. 5min
Focaccia al formaggio di Recco
1 Std. 15 Min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1h 30min
Gnocco fritto
1 godz. 5 min
Piadina romagnola farcita
55 min
Tigelle
3h 50 min