![Ricotta Ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6CDF9A0A-6EB3-4A90-80D1-2D08D3D6852F/Derivates/77F16757-D720-413A-9BBC-D939830BA0B2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di latte fresco (vedere consigli)
- 5 g di sale
- 15 g di aceto bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2678 kJ / 640 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ricotta (TM6)
16 godz. 30 min
Yogurt fresco
11h 10min
Primosale
4h 45min
Formaggella alle erbe
4 godz. 20 min
Primo sale
13h 30 min
Caciotta fresca piccante
8h
Ciabatte (di Luca Montersino)
14 Std. 15 Min
Yogurt fresco ai mirtilli
15 Std. 45 Min
Formaggio fresco
9h 45min
Fette biscottate
5h 50 min.
Lievito madre
72 godz. 15 min
Burro
40 мин.