Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 30 g de puerro
- 30 g de zanahoria
- 150 - 160 g de lacón desalado
- 100 - 120 g de carne de ternera sin nervios en trozos
- 100 - 120 g de tocino entreverado curado
- 1 chorizo (aprox. 100 g)
- 1 morcilla (aprox. 100 g)
- 1300 g de agua
- 400 g de nabos en trozos
- 400 g de patatas chascadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1742 kJ / 417 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con huevos
45min
Arroz integral con acelgas, habas y setas shiitake
45min
Judía blanca de ayuno
9h 15min
Patatas guisadas con champiñones
45min
Patatas meneás salmantinas
40min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30min
Arroz con ternasco y borraja
1h
Sopa de ajo
40min
Arroz con hinojo y col
30min
Sopa de los hortelanos
30min
Guiso de judías blancas con acelgas y maíz para dos
45min
Arroz caldoso con verduras y espinacas
45min