Kugelige Mozarttorte

Kugelige Mozarttorte

4.3 43 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

Sachertorte
  • Weizenmehl, universal
    120 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil) in Stücken
    100 g
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Feinkristallzucker
    100 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Eier (Größe M)
    4
Pistazienmasse und Nougatcreme
  • Pistazien, gesalzen, geschält (siehe Tipp)
    125 g
  • weiße Schokolade in Stücken
    100 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    20 g
  • Lebensmittelfarbe (opcjonalnie) grün
    1 - 2 Tropfen
  • Gelatineblätter
    5
  • Schlagobers
    500 g
  • Rum
    20 - 40 g
  • Haselnussnougat in Stücken
    100 g
  • Topfen, 20% Fett
    200 g
Fertigstellung
  • Marillenmarmelade (siehe Tipp)
    240 g
  • Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil) in Stücken
    200 g
  • Butter in Stücken
    85 g
  • Pistazien, gesalzen, geschält (siehe Tipp)
    20 - 40 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 756 kcal / 3165 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 54 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...