Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Eiklar
- 1 Prise Salz
- 100 g Feinkristallzucker
- 1 - 3 Msp. Lebensmittelfarbe, rot (Gel- oder Pulverfarbe z. B. von Wilton) nach gewünschter Intensität (siehe Tipp)
- 100 g Puderzucker, gesiebt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 86.6 kJ / 20.7 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 7.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menü: Faschierte-Bällchen mit Rahmsauce und Erdäpfel-Kürbisgratin; Zwetschkenkuchen
1 Std. 20 Min
Wiener Kugeln
50 Min
Herz-Macaron-Schalen
1h 30min
Rosa Macarons mit Erdbeer-Ganache
2h 30min
Kokos-Ganache für Macarons
3h 15min
Bananen-Joghurt-Ganache für Macarons
3 Std. 10 Min
Windringerl
3h
Macarons mit Marzipan-Himbeer-Füllung
2h
Baiser Drops
3h
Rosa Prosecco-Torte mit Mascarponecreme
15 Std.
Schoko Drip Cake mit Ganache und Amarenakirschen
3h 40min
Brandteigtorte mit Vanillecreme und frischen Beeren
2 Std. 10 Min