Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina senza glutine per pizza o pasta + q.b.
- 250 g di acqua + q.b.
- 90 g di strutto
- 1 cucchiaino di sale
-
1
cucchiaino di bicarbonato di sodio
lub 1 cucchiaino di lievito in polvere istantaneo per torte salate, consentito da prontuario
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta choux (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Pasta frolla (senza glutine)
2ч. 45 мин.
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2 godz. 55 min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pane in cassetta (senza glutine)
13h 45min
Crêpes (senza glutine)
50 min
Pasta brisèe (senza glutine)
1 Std. 15 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 godz. 55 min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Pane veloce (senza glutine)
1 Std.
Pasta per pizza (senza glutine)
2h 10 min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 Std. 50 Min