Urządzenia i Akcesoria
Süße Tannenzapfen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 6 godz.
60 Stück
Składniki
Teig
-
Honig80 g
-
Zuckerrübensirup80 g
-
Zucker160 g
-
Lebkuchengewürz15 g
-
Zimt2 TL
-
Orangensaft100 g
-
Butter kalt, in Stücken250 g
-
Mehl und etwas mehr zum Ausrollen600 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
Milch2 EL
Dekoration
-
Zucker60 g
-
Puderzucker125 g
-
Zitronensaft1 EL
-
Eiweiß15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
417 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Heidesand
1 godz. 45 min
Haselnussblätter
12 godz.
Weiße-Schokoladen-Sauerkirsch-Cookies
1 godz. 15 min
Ingwerkipferl
3 godz.
Schoko-Hütchen mit Marzipan
4 godz. 30 min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Schoko-Wickel nach Stollen Art
2 godz. 10 min
Gewürz-Florentiner
1 godz. 30 min
Gewürzspekulatius
1 godz. 40 min
Pflaumenstreifen
3 godz.
Aprikosen-Marzipan-Schnecken
1 godz. 50 min
Liebesaugen
1 godz. 30 min