Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de jitomates, en cuartos (4 pzas. aprox.)
- ½ diente de ajo
- ½ cdita de sal fina
- 2 pizcas de comino en polvo
- 5 ramas de perejil fresco
- 250 g de lentejas, limpias y remojadas en agua 2 horas
- 300 g de agua
- 350 g de papas, peladas y cortadas en trozos medianos
- 300 g de pan molido
- aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1471.3 kJ / 350.3 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 62.7 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Croquetas de papa y brócoli
40min
Soya texturizada a la Vizcaína
1 Std. 10 Min
Pasta con verduras verdes
45min
Empanadas de lentejas y zanahoria con salsa schug
20min
Guiso de arroz, lentejas y espinaca
50min
Empanadas vegetarianas felices
1 Std. 10 Min
Ensalada de quinoa con tofu
55min
Galletas saladas de lentejas
1h 30min
Hot cakes de plátano sin gluten
25min
Hamburguesa de quinoa roja
40min
Tortitas de garbanzo
25min