Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 450 g de carne molida de res
- 2 huevos
- 5 g de mostaza
- 1 cdita de paprika
- ½ cdita de sal fina
Caldillo
- 575 g de jitomate
- 45 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- ½ cdita de sal fina
- 300 g de agua
Puré de papa
- 785 g de papas, peladas y cortadas en trozos
- 1 cdita de sal fina
- 80 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2500 kJ / 595.2 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Croquetas de atún
1h 30min
Carne de res a la jardinera
40min
Papas al horno
1h
Albóndigas de pollo en jitomate con espagueti
1h
Dip cremoso de hierbas con papas
40min
Papas Anna
1h
Tortitas de papa
25min
Croquetas de atún
40min
Papas al horno con mayonesa de limón y romero
30min
Tortas de papa alemanas
45min
Hamburguesas
40min