Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de falda de res, en trozos medianos
- 1100 g de agua
- 40 g de cebolla, en trozos
- 2 hojas de aguacate
- 1 cdita de sal fina
- 3 pimientas negras enteras
- 1 cda de concentrado de caldo de res
- 12 tortillas de maíz
- aceite para freír, el necesario
- de lechuga romana, fileteada para decorar
- de crema ácida, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1638 kJ / 390 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepas de pollo en salsa de chile poblano
55min
Flautas ahogadas
1h
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Enchiladas suizas
1h
Picadillo con rajas
25min
Picadillo
25min
Enchiladas de pollo
40min
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min
Tostadas de picadillo
1sa 10 dk
Salpicón de res
1h
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min