Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Terrine
- Óleo q.b. p/ untar
- 100 g açúcar amarelo
- 2 claras de ovo
- 4 - 5 gotas de sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 300 g natas
- 200 g chocolate p/ culinária (44% cacau) partido em pedaços
- 150 g manteiga
- 25 g cacau em pó
Molho
- 50 g noz
- 50 g manteiga
- 100 g açúcar mascavado claro
- 100 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2709.9 kJ / 647.7 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 53.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 45.5 mg
Alternatywne przepisy
Bolo gelado
1 Std. 30 Min
Tarte de pera bêbeda
1h 10min
Tarte de figo e presunto
40 min
Tarte leve de amora
1 Std. 30 Min
Creme de chocolate
1 Std. 20 Min
Cheesecake de chocolate e manteiga de amendoim
45 min
Gelado de amêndoa
8h
Bolo de frutos secos
1 Std. 20 Min
Tarte gelada de leite condensado
12h
Tarte de amêndoa, framboesa e pera
1 godz.
Sorvete rápido de chocolate
10min
Tarte de banana e caramelo
1 godz.