Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pão ralado aromatizado
- 130 g sobras de pão em pedaços
- 15 g coentros
- 1 dente de alho
Massa
- 250 g farinha
- 250 g água
-
30
g manteiga
lub 30 g margarina vegetal - 5 g azeite
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 200 g miolo de noz
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 200 g requeijão
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Água q.b. p/ pincelar
- 1 ovo batido
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 744 kJ / 178 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rissóis de camarão
1 Std. 30 Min
Arroz malandro de nabiças com rissóis de berbigão
4 Std.
Mini éclairs de framboesa
3h
Pão com recheio de truta fumada, atum e queijo-creme
1h 50min
Assado de grão
1 Std.
Pastéis de aveia e caju
1h 50min
Rolo de espinafres e queijo
40min
Queijo de amêndoa
6h 15 min
Gadanhas
1h 10 min
Rissóis de polvo
1 Std. 30 Min
Massa para bolos secos ou base de tarte doce sem glúten
2h 45 min
Seitan
50 Min