Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de avelã
- 100 g avelã torrada
- 50 g açúcar
- 40 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
- 50 g manteiga
- 50 g leite
Madalenas
- 75 g açúcar
- 3 ovos
- 1 c. chá de aroma de baunilha
- 75 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 60 g farinha tipo 55
- 1 c. sopa de cacau em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 489 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini empadas
1h 15min
Nuggets de peru
30min
Pickles de cenoura espiralizada - TM5
Brak ocen
Coroa Challah de Páscoa com sésamo e ovos coloridos
Brak ocen
Nós de limão com sementes de papoila
2h
Espetadas de peixe com legumes a vapor e molho de pepino
45min
Barras de cereais com alperce
30min
Bolo-rei conventual
3 Std.
Duo de purés de fruta
2u. 20min
Queques de baunilha com pepitas de chocolate
55min
Bolachas de chocolate branco
2 Std. 40 Min
Almôndegas de peru cremosas
45min