Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de chocolate e avelã
- 45 g açúcar
- 35 g avelã torrada
- 50 g chocolate p/ culinária
- 25 g manteiga
- 30 g leite
Massa
- 120 g água
- 1 pitada de sal
- 15 g mel
- 30 g azeite
- ½ c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 220 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Avelã torrada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2018 kJ / 483 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate na caneca
5 min
Bolas energéticas de aveia e banana
20min
Gressinos de parmesão e ervas aromáticas
Brak ocen
Bolas energéticas de banana
15 Min
Bolo de queijo com framboesas e pó proteico
3 Std. 30 Min
Mini ninhos de chocolate
1h 30min
Barras geladas de cenoura e coco
30min
Granizado de amêndoa e lima
10 Min
Piza torcida
1h 30min
Molho de cacau
20min
Gomas de Coca-Cola
3 Std. 5 Min
Granola para os mais novos
1 Std.