Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio presunto e figo
- 100 g presunto
- 100 g queijo Roquefort
- 100 g queijo-creme
- 100 g natas
Recheio de maçã e salmão
- 80 g cebola roxa
- 100 g maçã Granny Smith
- 1 limão, só a raspa
- 50 g sumo de limão
- 150 g queijo-creme
Massa choux
- 120 g água
- 120 g leite
- 120 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 240 g farinha tipo 65
- 4 ovos batidos
- Sementes de sésamo brancas q.b. p/ polvilhar
Montagem
- 150 g figos cortados em pedaços pequenos
- 5 pés de tomilho-limão
- 100 g salmão fumado cortado em tiras
- 10 g aneto
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 882.2 kJ / 210.8 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 383.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almendrados
40min
Pão de piza
1 Std.
Megassanduiche com pão de alho
Brak ocen
Soufflés de chocolate e laranja
45min
Trança
2h 20min
Tronco nevado de Natal
1 Std.
Petit Gateaux de frutos secos e chocolate
25 Min
Bombons de gelado de menta
14 Std.
Doce de cebola - TM5
1h 20min
Bolachas salgadas de queijo e mostarda
1 Std.
Choux de camarão com molho de açafrão
1 Std. 30 Min
Bombons de licor
1 Std. 30 Min