Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 50 g água morna
- 60 g farinha de espelta integral
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
Massa-mãe de centeio
- 70 g água
- 5 g isco (massa-mãe de centeio)
- 50 g farinha de centeio tipo 130
Massa demolhada a frio
- 50 g água
- 50 g flocos de aveia
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 200 g água, mais q.b. p/ borrifar e p/ vapor
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 250 g farinha de espelta tipo 630
- 50 g farinha de centeio tipo 130, mais q.b. p/ polvilhar
- 4 c. chá de psyllium husk
- 2 c. chá de sal
- 10 g manteiga s/ sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 827.4 kJ / 197.8 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 522.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Botões doces
2u. 45min
Coroa de espelta
4 Std.
Bijoux de espelta
14 Std. 30 Min
Pães de girassol e linhaça
20 Std. 10 Min
Pão duplo de centeio e espelta
Brak ocen
Pão de mistura de centeio sem levedura
Brak ocen
Pão Venezia
17 godz. 10 min
Pãezinhos de muesli
15 Std. 30 Min
Pão de mistura de centeio e ervas
14 Std. 30 Min
Carcaças de espelta
23 Std. 40 Min
Pão de leitelho
18 Std.
Pão branco
15h