Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mistura de frutos secos (nozes, amêndoas, pinhões e avelãs), mais q.b. p/ decorar
- 260 g água, mais q.b. p/ humedecer
- 80 g vinho do Porto
- 150 g manteiga
- 150 g açúcar amarelo
-
20
g leite
lub 20 g bebida de soja - 140 g geleia de marmelo
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 260 g farinha de trigo integral
- 530 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 5 - 8 cerejas cristalizadas
- 1 gema de ovo
- Açúcar q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 0 kJ / 317 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de whisky e natas
5h
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2h
Pão de espelta e trigo sarraceno
1 Std. 55 Min
Pão de manteiga e nozes sem glúten
1 Std. 30 Min
Pão da terra
1h 35min
Pão norueguês
55 Min
Pão de sementes e tâmaras
1h 50min
Bolo-rei
3h 15min
Piza de beterraba e couve-portuguesa
Brak ocen
Pão rápido com manteiga de caju
55 Min
Queques de frutos secos
30 Min
Granola de trigo sarraceno e cacau
2 Std. 35 Min