![Oranais all'albicocca Oranais all'albicocca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/57d5625a-5e94-43bb-8f30-b1bad4b0a6db/Derivates/0ba5bbf8-75db-4073-9e30-91ca22dd9276.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina di grano + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Crema pasticcera
- 250 g di latte
- 25 g di farina di grano
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 35 g di zucchero
- 5 g di zucchero vanigliato
- ½ cucchiaino di acqua di fiori d'arancio
Terminare la preparazione
- 800 g di albicocche sciroppate, a metà
- 1 tuorlo
- 20 g di granella di zucchero
- 30 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1279 kJ / 306 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budino al cioccolato
6h 15min
Meringata al cioccolato
9h 25min
Mini brioche alle olive e pomodori secchi (vegan)
4 Std. 30 Min
Galette des rois al cioccolato
2 Std. 30 Min
Bignè cake
4 Std.
Frolle ricce al cacao (senza uova)
45min
Yogurt liquido all'arancia e miele
13 Std.
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min
Torta brulée
11 godz.
Crostata al moscato e fragole
3h 55 min
Crostata alle mele
1h
Torta Bimby® al cocco e more
1h 15min