Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina di grano + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Crema pasticcera
- 250 g di latte
- 25 g di farina di grano
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 35 g di zucchero
- 5 g di zucchero vanigliato
- ½ cucchiaino di acqua di fiori d'arancio
Terminare la preparazione
- 800 g di albicocche sciroppate, a metà
- 1 tuorlo
- 20 g di granella di zucchero
- 30 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1279 kJ / 306 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta al cioccolato e peperoncino
55 min
Torta cocco e ananas
40 Min
Cupcake Cappuccino
50 Min
Biscotti scozzesi
1h 5min
Torta con uva fragola
1h 40min
Torta cupcake
40 Min
Cheesecake delle feste
4 godz. 30 min
Cheesecake polacca
1 Std. 30 Min
Cheesecake alle castagne
1 Std. 30 Min
Torta di castagne integrale
1 Std. 30 Min
Torta alla birra stout
3h 40 min
Crostata di zucca (di Erica Liverani)
1h 40min