Oranais all'albicocca

Oranais all'albicocca

4.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 pezzi

Składniki

Pasta sfoglia veloce
  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina di grano + q.b.
  • 90 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale
Crema pasticcera
  • 250 g di latte
  • 25 g di farina di grano
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 35 g di zucchero
  • 5 g di zucchero vanigliato
  • ½ cucchiaino di acqua di fiori d'arancio
Terminare la preparazione
  • 800 g di albicocche sciroppate, a metà
  • 1 tuorlo
  • 20 g di granella di zucchero
  • 30 g di mandorle a lamelle

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 306 kcal / 1279 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 30.3 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...