Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 uova, tuorli e albumi separati
- 1 pizzico di sale
- 130 g di zucchero
- 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca)
- 25 g di scorza di arancia candita
- 25 g di cedro candito
- 600 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 30 g di farina tipo 0
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 100 g di Rum
- burro q.b. per imburrare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1038.1 kJ / 248.1 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budino al caffè
4h 15min
Budino al cioccolato bianco
2h 20min
Budino al semolino e uvetta
1 Std. 30 Min
Torta di ricotta
50 Min
Budino uova e latte al caramello
1 Std. 30 Min
Tartufo al cioccolato
11 Std. 20 Min
Galette des rois pistacchi e ciliegie
3 Std.
Galette des rois ai marroni
Brak ocen
Patè alle castagne in crosta
10 Std.
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11 Std. 20 Min
Sformato di pane con porri e crema al Parmigiano reggiano filante
50 Min
Nadalin
6 godz. 30 min