Budino di ricotta

Budino di ricotta

3.2 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
10 porzioni

Składniki

  • uova tuorli e albumi separati
    6
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero
    130 g
  • limoni, preferibilmente biologici la scorza (senza la parte bianca)
    2
  • di scorza di arancia candita
    25 g
  • di cedro candito
    25 g
  • di ricotta di pecora ben scolata dal siero
    600 g
  • di farina tipo 0
    30 g
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino
  • di Rum
    100 g
  • burro q.b. per imburrare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 248.1 kcal / 1038.1 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 22.3 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...