![Budino di ricotta Budino di ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43E7404B-EB1B-4E81-A075-CF9B6A521B1F/Derivates/CC68BEDF-8E51-47F3-BEC1-FDA4A4AAE167.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 uova, tuorli e albumi separati
- 1 pizzico di sale
- 130 g di zucchero
- 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca)
- 25 g di scorza di arancia candita
- 25 g di cedro candito
- 600 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 30 g di farina tipo 0
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 100 g di Rum
- burro q.b. per imburrare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1038.1 kJ / 248.1 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis alle ciliegie
2h 30min
Torta di ricotta
50 min
Girandole con barbabietola e semi di papavero
1 Std. 10 Min
Clafoutis alle fragole (senza glutine)
1 godz.
Tortine dell'amore
1h 40min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min
Fiordilatte bolognese
9h 30min
Crema di pesche caramellate e cannella
2 Std. 15 Min
Torta al cioccolato (alla maniera de The help)
1h 45min
Cheesecake al limone
5h 25min
Torta di riso carrarina
3 godz. 10 min
Schiacciata fiorentina
50 min