Urządzenia i Akcesoria
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Vanillepudding
-
Milch500 g
-
Speisestärke30 g
-
Zucker20 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
Boden
-
Butter in Stücken60 g
-
Mehl150 g
-
Zucker60 g
-
Ei1
-
Backpulver1 TL
Quarkcreme
-
Magerquark750 g
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht15 g
-
Speisestärke30 g
-
Eier2
Puddingcreme und Fertigstellung
-
Eier getrennt4
-
Butter weich, in Stücken200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stücke
Białko
15 g
Kalorie
1974 kJ /
472 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Deutsche Küche
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1 godz.
Böhmische Knödel
1 godz. 30 min
Eierschecke
6 godz. 30 min
Dresdner Eierschecke vom Blech
4 godz. 30 min
Eierschecke
7 godz.
Lausitzer Hefeplinsen
1 godz. 25 min
Senfeier
1 godz. 5 min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 godz.
Soljanka
45 min
Mohnstollen
26 godz.
DDR - Soljanka
1 godz.
Sächsische Quarkkeulchen
3 godz.