Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillepudding
- 500 g Milch
- 30 g Speisestärke
- 20 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
Boden
- 60 g Butter, in Stücken
- 150 g Mehl
- 60 g Zucker
- 1 Ei
- 1 TL Backpulver
Quarkcreme
- 750 g Magerquark
- 150 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Speisestärke
- 2 Eier
Puddingcreme und Fertigstellung
- 4 Eier, getrennt
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1974 kJ / 472 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Böhmische Knödel
1h
Eierschecke
6h 30min
Eierschecke
7h
Dresdner Eierschecke vom Blech
4 Std. 30 Min
Leipziger Lerchen
1h 45 min.
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Soljanka
45 min.
Würzfleisch (Ragout fin)
1h
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2h 15min
Mohnstollen
26 godz.
DDR - Soljanka
1h
Christstollen, klassisch
4h