Wersje kompatybilne
Cilindros de pasta filo rellenos de queso y ras el hanut
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de queso feta en trozos
- 1 cucharadita de menta seca
- ½ cucharadita de ras el hanout
- 1 cucharada de yogur griego
- 12 láminas de masa filo (de 24x36 cm)
- 50 - 60 g de mantequilla fundida
- 2 - 3 cucharaditas de semillas de sésamo, amapola, etc. (a su gusto)
- miel para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 604 kJ / 144 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 254.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Samosas vegetarianas de boloñesa de lentejas y berenjena
1 Std. 30 Min
Piadina con pollo y berenjena
2 Std. 10 Min
Milhojas de berenjena con paté ibérico, setas y Torta del Casar
55min
Terrina de verano
24 Std. 20 Min
Taquitos de pollo con jalapeños
45 Min
Palitos de queso con pipas de calabaza
1 Std. 30 Min
Pizza con crema de calabaza, queso ahumado y beicon curado
3h 50min
Canapés de pan negro y salmón
3 Std.
Pizza alsaciana con salmón, champiñón y rúcula
40 Min
Barritas de proteína
50 Min
Trenza de setas, chalotas y gorgonzola
1 Std.
Bao buns de secreto ibérico
2 Std. 30 Min