Pad Thai mit Huhn

Pad Thai mit Huhn

4.5 756 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Reisglasnudeln
    180 g
  • Sesamöl
    4 EL
    4 EL Erdnussöl
  • Erdnüsse, geröstet, ungesalzen
    40 g
  • brauner Zucker
    30 g
  • frischer Ingwer in dünnen Scheiben
    ½ cm
  • Fischsauce
    30 g
  • Sojasauce
    30 g
  • Tamarindenmark (siehe Tipp)
    30 g
  • Wasser
    140 g
  • Thai-Chili-Sauce etwas mehr zum Servieren
    ½ - 1 TL
    ½ TL Chiliflocken, getrocknet
  • Schalotten halbiert
    60 g
    60 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (3 cm)
  • Knoblauchzehen
    2
  • Hühnerbrustfilet, ohne Haut in Würfeln (1 cm)
    300 g
  • Tofu, fest in Würfeln (1 cm)
    100 g
  • Eier
    2
  • Karotten in Stücken
    100 g
  • Sojabohnensprossen, frisch
    200 g
  • Korianderblätter, frisch gehackt
    1 EL
    1 EL Petersilie, frisch, gehackt
  • Limetten in Spalten
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 34 g
Kalorie 2422 kJ / 579 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...