Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de framboises fraîches ou surgelées, préalablement décongelées
- 500 g de sucre à confiture 2:1
- 1 sachet d'acide citrique
- 2 brins de romarin frais
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2571 kJ / 614 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 137 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture allégée framboise-abricot sec
6u.
Confiture pêche-myrtille
6u.
Confiture de cerises
6u.
Confiture de fraises
6u.
Confiture légère cerise-fraise
40min
Gelée de fruits rouges
2 Std. 45 Min
Gelée de framboise
6u.
Confiture de poires
6u.
Confiture de prunes à l'armagnac
6u.
Confiture de quetsches à la cannelle
6u.
Confiture de mirabelles
1 Std. 20 Min
Confiture d'abricots
6u.