Kirschkuchen vom Blech

Kirschkuchen vom Blech

4.5 998 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 Stücke

Składniki

Rührteig
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Zucker
    300 g
  • Eier
    4
  • Milch
    250 g
  • Mehl
    500 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Salz
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • Schmand
    200 g
  • Saure Sahne
    200 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    50 g
  • Speisestärke
    30 g
  • Zucker
    80 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Kirschen entsteint
    1000 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 1500 kJ / 358 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...