Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Stängel Rosmarin, abgezupft
- 5 Stängel glatte Petersilie, abgezupft
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Staudensellerie, in Stücken
- 120 g Möhren, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 5 EL Olivenöl
- 20 g Butter
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 1 TL Tomatenmark
- 250 g Rinderhackfleisch
- 250 g Schweinehackfleisch (am besten aus der Schweineschulter mit Schwarte)
- 200 g Weißwein, trocken
- 200 g Rinderfond
- 5 Prisen Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter, klein
- Wasser zum Kochen
- 400 g Tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3690 kJ / 881 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Bolognesesauce
45min
Hackbällchen in Rotwein-Sugo
1 Std. 20 Min
Zucchini-Salsiccia-Pasta
35 min
Weiße Bolognese
45min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40 min
Schweine-Tomaten-Geschnetzeltes mit Gnocchi
1 Std.
Hähnchen-Tomaten-Ragout mit Gin
1 Std.
Fusilli mit Geschnetzeltem
1 Std.
Hack in Tomaten-Sahne-Sauce
45min
Currywurst
40 min
Meatball-Mafalde
45min
Köttbullar mit Pilzsauce
1h 10min