Weiße Bolognese

Weiße Bolognese

3.9 327 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Rosmarin abgezupft
    2 Stängel
  • glatte Petersilie abgezupft
    5 Stängel
  • Zwiebeln halbiert
    300 g
  • Staudensellerie in Stücken
    150 g
  • Möhren in Stücken
    120 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    5 EL
  • Butter
    20 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    1 ½ TL
  • Tomatenmark
    1 TL
  • Rinderhackfleisch
    250 g
  • Schweinehackfleisch (am besten aus der Schweineschulter mit Schwarte)
    250 g
  • Weißwein, trocken
    200 g
  • Rinderfond
    200 g
  • Pfeffer
    5 Prisen
  • Lorbeerblätter klein
    2
  • Wasser zum Kochen
  • Tagliatelle
    400 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 39 g
Kalorie 3690 kJ / 881 kcal
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...