Rinderfilet im Speckpäckchen

Rinderfilet im Speckpäckchen

4.3 147 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen

Składniki

  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    30 g
  • Brokkoli in kleinen Röschen
    150 g
  • Rinderfiletsteak (à 160 g aus dem Mittelstück)
    2 Stücke
  • Bacon
    8 Scheiben
  • Kartoffeln, festkochend mittelgroß (à ca. 80 g)
    4
  • Rosmarin abgezupft
    2 Zweige
  • Thymian abgezupft
    2 Zweige
  • Möhren in Stücken
    50 g
  • Zwiebeln halbiert
    170 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    30 g
  • Speisestärke
    10 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Rotwein trocken
    200 g
  • Rinderfond aus dem Glas
    300 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1178 kcal / 4935 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 82 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 9.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...