
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hackteig
- 1 Brötchen, vom Vortag, in Stücken
- Wasser, warm, zum Einweichen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 750 g Hackfleisch, gemischt
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
Füllung
- 50 g Pinienkerne
- 100 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 1 Bund Basilikum, ohne Stiele
- 300 g Frischkäse
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 788 kJ / 188 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hackfleischrolle mit Gemüse und Pilz-Sahne-Sauce
1 Std. 50 Min
Überbackene Tomaten-Putenfrikadellen
1 Std. 10 Min
Nürnberger Fladen vom Grill
2 Std. 10 Min
Porree-Käse-Kranz mit Kasseler
2 Std.
Pastastrudel mit Kasseler und Sauerkraut
1 Std.
Hackfleisch-Rolle mit Spinat-Käse-Füllung
1 Std. 15 Min
Snacklettes mit Porree und Landjägern
1 Std.
Hackfleisch-Gemüse-Kuchen
1 Std. 10 Min
Szegediner Hackbraten
1 Std. 20 Min
Kunterbunter Hackbraten
1 Std. 30 Min
Frikadellen und Chili-Käse-Kartoffeln aus dem Ofen
1 Std.
Ofen-Burger
1 Std. 45 Min