Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Frühlingszwiebel, in Stücken
- 3 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g neutrales Öl
- 400 g Prinzessbohnen
- 10 g Sojasauce
- 2 TL Chiliöl, selbst gemacht, siehe Tipp (opcjonalnie)
- 1 TL Salz
- 1 geh. TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 491 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45min
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1 godz. 30 min
Mu-Err-Pilze mit Frühlingszwiebeln (葱香木耳)
50min
Auberginenpüree
1 godz. 30 min
Orient-Kartoffelsalat
1 Std. 20 Min
Sunomono - Japanischer Gurkensalat mit Seealgen
1 Std. 20 Min
Bohnensprossen-Gurken-Salat (豆芽拌小黄瓜)
25min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50min
Auberginen in Bohnensauce (酱茄子)
20min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 min
Asiatische-Sellerie-Hühnersuppe
1 Std.
Auberginen-Tomaten-Aufstrich
20min