Peperonicremesuppe

Peperonicremesuppe

4.6 146 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Butter
    30 g
  • Weizenmehl
    30 g
  • Peperoni, gemischt (300 g), (1 rote und 1 gelbe), in Stücken
    2
  • Wasser
    750 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
    2
    2 geh. TL Gemüsebouillon Paste
  • Kräutersalz
    1 TL
  • Paprika edelsüss
    ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Vollrahm
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 1058 kJ / 259 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...