![Peperonicremesuppe Peperonicremesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/45280123-BB6A-4FA2-BD47-339BDE6F5C5D/Derivates/728B4558-1C0B-4982-94AA-2452FAED173A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 30 g Butter
- 30 g Weizenmehl
- 2 Peperoni, gemischt (300 g), (1 rote und 1 gelbe), in Stücken
- 750 g Wasser
-
2
Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
lub 2 geh. TL Gemüsebouillon Paste, selbst gemacht - 1 TL Kräutersalz
- ½ TL Paprika edelsüss
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 50 g Vollrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1058 kJ / 259 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35 Min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 Min
Randen-Suppe
45min
Risotto Cinque P
30 Min
Basler Mehlsuppe
1 Std. 10 Min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 min
Eier-Tatar
35 Min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Süssmostcreme
4h 15 min
Poulet-Curry-Salat (2 Portionen)
30 Min
Rüeblisalat
15min
Thonmousse
5 Min