Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- 150 g white fish fillets, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 30 g dry white wine
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to taste
- 150 g potatoes, peeled and diced (1 cm)
- water, for cooking potatoes
- 1 medium egg
Pasta
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g semolina
- 4 medium eggs
- 10 g extra virgin olive oil
- ½ tsp fine sea salt
Assembly
- 30 g extra virgin olive oil
- 50 g onions, halved
- 100 g courgettes, cut in round slices (1 cm), then halved
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 400 g cherry tomatoes
- 1 tsp fine sea salt, plus extra for cooking pasta
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g large raw prawns, peeled
- 50 g unsalted butter, diced
- water, for cooking pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1780 kJ / 425 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
Alternatywne przepisy
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25 Min
Vanilla Cream Gugelhupf
1 Std. 20 Min
Salmon Terrine with Peppered Crème Fraîche
1 Std. 20 Min
Duck and Pork Terrine
52h
Panna Cotta
6h 15 min
Quenelles with Watercress Sauce
2h 45min
Salmon Soufflé
1 Std.
Coconut Pie
1h 35 min
Trout mousse
5 Min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Frangipane Cake
1h 45min
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
3h 50min