Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vegetable oil
- 300 g onions, cut in wedges
- 30 g unsalted butter
-
½
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp chicken stock paste, homemade - 300 g boiling water
- 20 g single cream (approx. 18 % fat)
- 30 g plain flour
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper
- 2 pinches ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 2826 kJ / 674 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 1823 mg
Alternatywne przepisy
Grated Parmesan Cheese
5min
Sautéed Leeks (170-200 g)
20min
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
1 Std. 40 Min
Mushroom and White Wine Cream Sauce
30 min
Béchamel Sauce
15min
Sautéed Shallots (250 g)
20min
Chocolate Sauce
10min
Peach Melba
35 min
Squid Crackers, Oyster Emulsion, Frozen Cucumber
Brak ocen
Peppercorn Sauce
30 min
Liquid Yoghurt in Mixing Bowl
12h
Pineapple Parcels
1h