Urządzenia i Akcesoria
Cherry Pie with Pistachio Pastry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions
Składniki
Pistachio Puff Pastry
-
pistachio nuts, unsalted, shelled50 g
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes200 g
-
plain flour plus extra for dusting175 g
-
fine sea salt1 pinch
-
water cold6 Tbsp
Cherry Filling
-
tinned pitted black cherries, in syrup drained650 g
-
caster sugar100 g
-
tapioca starch25 g
-
lemon juice2 Tbsp
-
natural vanilla extract¼ tsp
Assembly
-
egg beaten, for glazing1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6.4 g
Kalorie
2383 kJ /
570 kcal
Tłuszcz
32.5 g
Węglowodany
62.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Mini Peppers Stuffed with Homemade Ricotta - Piccoli peperoni ripieni di ricotta
1 godz.
Limoncello Tarts
3 godz. 15 min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 godz. 40 min
Lemon Tiramisu
6 godz. 25 min
Blueberry and Raspberry Plaited Loaf
3 godz.
Olive oil, garlic and almond soup
5 min
Sour Cherry and Coconut Cookies
35 min
Shallot Tarte Tatin
2 godz.
Four Cheese Sharing Flatbread
40 min
Coconut-Lime Rice Pudding With Caramelised Pineapple
45 min
Plum Lattice Tart
2 godz. 20 min
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
2 godz. 30 min