Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Barbecue Sauce
- 3 garlic cloves
- 20 g rapeseed oil
- 250 g tomato passata
- 120 g water
- 90 g white wine vinegar
- 70 g raw cane sugar
- 70 g mustard
- 30 g Worcestershire sauce
- 1 - 1 ½ tsp chilli powder
- 2 tsp smoked paprika
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
Pork ribs
- 700 g pork spare rib, cut in pieces (3 cm x 10 cm, see tip)
- 15 g fresh root ginger, cut in round slices (2 mm)
- 400 g water
- 600 g potatoes, cut in pieces (3 cm)
- ½ tsp salt
- rapeseed oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4148 kJ / 991 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1591 mg
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1 godz.
Sticky Chilli Beef
55 min
Pork Fillet with Sauerkraut and Potato Purée
1 godz. 10 min
Sticky Sesame Chicken
40min
Chinese Pork with Vegetables
1h 20min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40min
Slow-cooked Hoisin Pulled Pork Buns with Pineapple Chutney
6 godz. 10 min
Slow-Cooked Pork Belly with Noodles and Chilli Sesame Sauce
4h 25min
Vietnamese Beef Pho
1h 45min
Mexican Spare Ribs
50min
Curry Noodles with Pork
45min
Marmalade-glazed Ham
1h 50min