Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
-
1
tsp sugar
lub barley malt -
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 400 g strong white bread flour
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 200 g mozzarella, cut in pieces (2 cm)
- 6 anchovy fillets, in oil, drained
- 250 g tinned whole peeled tomatoes
- 1 pinch fine sea salt, plus extra to taste
- 4 artichoke hearts, in oil, drained, quartered
- 50 g mushrooms in oil, or 4 porcini mushrooms, sliced
- 50 g taggiasca olives
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3435 kJ / 821 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 105.2 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
Alternatywne przepisy
Fruit Tart with Camomile Custard
2h
Fresh Fruit Tarts
7h 5min
Creamy Truffled Mushroom Tagliatelle - Tagliatelle con crema di funghi tartufata
55min
Coconut Pie
1 godz. 35 min
Chickpea soup with spinach
40 min
Pasta alla Puttanesca
35min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Mini Laxpuddings
1h 10min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Ham, Mushroom and Cheese Crêpes
1 Std. 20 Min
Apple and Blackcurrant Pie
2h
Berries and Cream Layer Cake
2 godz. 15 min