
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
-
1
tsp sugar
lub barley malt -
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast crumbled - 400 g strong white bread flour
- 30 g extra virgin olive oil plus extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 200 g mozzarella cut in pieces (2 cm)
- 6 anchovy fillets, in oil drained
- 250 g tinned whole peeled tomatoes
- 1 pinch fine sea salt plus extra to taste
- 4 artichoke hearts, in oil drained, quartered
- 50 g mushrooms in oil, or 4 porcini mushrooms, sliced
- 50 g taggiasca olives
- ground black pepper to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 821 kcal / 3435 kJ
- Białko
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Węglowodany
- 105.2 g