Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de gruyère, coupé en morceaux
- 2 aubergines de belle taille
- 500 g d'eau
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de poivrons rouges, coupés en dés
- 15 g d'huile d'olive
- 300 g de viande de bœuf hachée
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de piment d'Espelette, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 250 g de tomates, coupées en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1082.2 kJ / 259 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poivrons farcis
1 Std.
Aubergines farcies
1 godz. 15 min
Cannelloni d'aubergine à la tomate
1h 20min
Aubergines farcies au riz complet
1 Std. 10 Min
Moussaka
1 Std. 40 Min
Mijoté d'aubergine
35 Min
Légumes farcis à la feta et à la viande hachée
1h 20min
Gratin d'aubergine au thon
40min
Parmigiana d'aubergine
1 Std. 30 Min
Gratin d'aubergines et de tomates
2 Std. 30 Min
Gratin d'aubergine au parmesan
1 Std. 30 Min
Lasagne courgettes, aubergines et tomates
1 godz. 15 min