Aubergine farcie

Aubergine farcie

4.3 241 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • 70 g de gruyère coupé en morceaux
  • 2 aubergines de belle taille
  • 500 g d'eau
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 200 g de poivrons rouges coupés en dés
  • 15 g d'huile d'olive
  • 300 g de viande de bœuf hachée
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de piment d'Espelette à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
  • 250 g de tomates coupées en dés

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 259 kcal / 1082.2 kJ
Białko 24.5 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...