Colomba salata

Colomba salata

4.6 50 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 10 min
1000 g

Składniki

Pan brioche
  • 250 g di latte
  • 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 1 pizzico di zucchero
  • 550 g di farina tipo 00
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 uovo
  • 10 g di sale
Farcitura
  • 20 g di farina tipo 00 per infarinare il piano da lavoro
  • 200 g di pancetta tesa di maiale a fette sottili
  • 4 uova sode a fette
  • 200 g di scamorza a fette
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
Terminare la preparazione
  • 1 fetta di prosciutto cotto intera e spessa (3 mm)
  • 20 - 30 g di latte per spennellare
  • 1 cucchiaio di semi di sesamo
  • 7 - 8 pinoli

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 269 kcal / 1125 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 26.2 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...