Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g de queso cotija, en trozos
lub 50 g de queso panela, en trozos - 25 g de aceite
- 70 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 500 g de jitomate, en cuartos
- 1 chile morita, sin tallo ni semillas o al gusto (opcjonalnie)
- 1 chile cascabel, sin tallo ni semillas o al gusto (opcjonalnie)
- 1 ½ cditas de sal fina, o al gusto
- 150 g de agua
- 195 g de fideos secos, del No. 2 (fritos o tostados) (ver tip)
- crema ácida, la necesaria para servir
- aguacate, el necesario para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1214 kJ / 289 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sopa de fideo TM6
35min
Sopa de tortilla
40 min
Tinga de pollo TM6
30 min
Salpicón de res
1h
Yakimeshi vegetariano
35min
Salsa verde cocida
30 min
Pasta al poblano
35min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 min
Sopa de tortilla
25min
Chilaquiles rojos
25min
Rajas con queso
25min
Salsa roja de molcajete
10min