Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g de queso cotija, en trozos
lub 50 g de queso panela, en trozos - 25 g de aceite
- 70 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 500 g de jitomate, en cuartos
- 1 chile morita, sin tallo ni semillas o al gusto (opcjonalnie)
- 1 chile cascabel, sin tallo ni semillas o al gusto (opcjonalnie)
- 1 ½ cditas de sal fina, o al gusto
- 150 g de agua
- 195 g de fideos secos, del No. 2 (fritos o tostados) (ver tip)
- crema ácida, la necesaria para servir
- aguacate, el necesario para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1214 kJ / 289 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sopa de fideo TM6
35min
Sopa de tortilla
40 min
Res con teriyaki y arroz al vapor
1 godz. 50 min
Salsa roja de molcajete
10 min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 min
Yakimeshi vegetariano
35min
Chilaquiles rojos
25 Min
Pasta al poblano
35min
Tinga de pollo TM6
30 min
Salpicón de res
1 godz.
Salsa verde cocida
30 min
Rajas con queso
25 Min